La Sentiu de Sió

Inici / Visita els voltants / La Sentiu de Sió

La Sentiu de Sió

 

La Sentiu de Sió és un municipi de Catalunya situat a la comarca de la Noguera. Hi ha diverses teories respecte al nom de sentiu. Una d'aquestes és que prové del llatí sentice que vol dir esbarzer. Es va incloure en el nomenclàtor del primer cens del 1847 com Asentin i el 1930 com Asentiú. El 1983 va regularitzar el seu nom.

L’origen d’aquest poble es remunta a antics poblats ibèrics. Ho justifiquen els nombrosos jaciments de la zona, des d'ibèrics fins a medievals. A l’època musulmana i a la baixa edat mitjana hi havia algunes torres de vigilància. La vila fou un dels fronts de la batalla del Segre i un dels municipis que patí més les conseqüències a causa de la seva ubicació a primera línia de foc. Al tossal de les Forques dins del seu terme municipal, resten encara les trinxeres construïdes pel front Franquista durant la Guerra Civil i un conjunt de fosses d'enterraments excavades a la roca i que corresponen a un poblat ibèric.

Pàgina web de la Sentiu de Sió.

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai