Bellmunt d'Urgell

Inici / Visita els voltants / Bellmunt d'Urgell

Bellmunt d'Urgell

 

Bellmunt d’Urgell és un municipi ubicat a la comarca de La Noguera i situat a dalt d’un turó a 379 metres d’altitud sobre el nivell del mar. Aquesta ubicació fa que sigui conegut com «l’Espia d’Urgell» o el «Balcó de l’Urgell» gràcies a les seves magnífiques vistes tant per la cara nord, on pots observar una magnífica perspectiva dels Pirineus, com per la seva cara sud, on es pot veure tota la Plana de l’Urgell.

Aquest fet fa que en el mateix municipi hi hagi fins a 3 miradors: El mirador Vistes al Montsec que està encarat cap als Pirineus, el mirador de la Plana d’Urgell en el qual s’observa tota la plana d’Urgell i el mirador Vistes de la Plana que està enfocat cap al Pilar d’Almenara.

A més a més, a Bellmunt també hi ha punts d’interès turístic molt interessants com per exemple l’església goticorenaixentista, la botigueta, que és un edifici de pedra on anys enrere venien els monjos de Poblet, i el carrer Major on hi ha cases amb portals adovellats, de caire medieval.

Pel que fa la seva situació geogràfica és immillorable ja que està a 15 minuts de la capital de comarca, Balaguer, a 25 minuts tant de Mollerussa com Tàrrega, a 35 minuts de Lleida i a 1:30 tant de Barcelona com d’Andorra.

Bellmunt forma part de la Serra de Bellmunt, serra la qual està inclosa en el Pla d’Espais d’Interès Natural.

Els pobles limítrofs són Bellcaire d’Urgell, Montgai i Penelles.

El principal punt d’interès turístic és l'Espai Natural protegit de la Serra de Bellmunt – Almenara on hi ha unes espectaculars vistes de la Plana de Lleida i del Montsec i que aquests darrers anys ha experimentat un creixement de visitants molt important gràcies al turisme ornitològic i al cicloturisme.

La seva població principalment viu de l’agricultura i la ramaderia, activitats que es poden exercir en el mateix municipi, però també hi ha una gran quantitat de gent que gràcies a la bona ubicació geogràfica es desplacen a treballar fora.

A Bellmunt d'Urgell nasqué l'escriptor Domènec Pallerola i Munné, assagista i narrador, conegut com a Domènec de Bellmunt.

Pàgina web de Bellmunt d'Urgell.

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai