El Cluet, circuit de motocròs

Inici / Esports / El Cluet, circuit de motocròs

El Cluet, circuit de motocròs

 

És un sol circuit de MX de dimensions importants. En èpoques passades havia estat un circuit mundialista. El terreny és, a trets generals, pla però hi ha petits turons que dibuixen pendents realment forts i que apareixen de sobte. No és un circuit que destaqui per un gran nombre de salts però hi ha 3 altiplans, 2 dels quals descriuen una lleugera corba. El tipus de terreny és mixt-dur però l’estat és sempre òptim. Actualment disputen carreres del campionat provincial de Lleida i del campionat d’Espanya de motos clàssiques.

El Circuit El Cluet, fou un circuit permanent de motocròs d’alt nivell situat a Montgai a la Noguera, que tingué activitat internacional entre 1966 i 1986. D’ençà de 1975 fou seu del Gran Premi d’Espanya de motocròs puntuable per al Campionat del Món de 125cc, essent, durant aquella època, un dels principals circuits de motocròs catalans i un dels més reconeguts de l’escena internacional.

A finals de la dècada de 1980, el circuit entrà en una fase de declivi que portà al seu abandonament definitiu en qüestió de poc temps. L’any 2008, passats més de 20 anys d’inactivitat, fou rehabilitat i actualment torna a donar servei, acollint ara competicions nacionals. L’associació Amics del Motocròs de Montgai hi organitzen anualment el “Motocròs Clàssic de Montgai”, puntuable per a la Copa Catalana de Clàssiques i el Campionat d’Espanya.

 

Localització: és a tocar de la carretera LV-3025, que uneix Balaguer amb Agramunt, a poca distància del nucli de Montgai. Sortint de Balaguer en direcció Agramunt, el circuit es troba a l’esquerra, just davant de l’àrea de descans existent en un dels darrers revolts que hi ha abans d’arribar a Montgai. No obstant això, l’entrada al circuit es a la rotonda, direcció Cubells.

Horari: obertura esporàdica. Per visitar-lo, cal contactar prèviament amb l'Ajuntament de Montgai (973 43 00 05 o protocol@montgai.cat)

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai