Matança del porc a Montgai

Inici / Fires i festes / Matança del porc a Montgai

Matança del porc a Montgai

 

La Matança del Porc de Montgai se celebra des de l’any 1983 per recordar la feina que antigament es feia a les cases de pagès per la supervivència de la família durant l’any.

El dissabte un grup de voluntaris del poble a les 4 de la tarda comença a preparar la carn per elaborar el mandongo.

El diumenge al matí se celebra el tradicional esmorzar popular a base de pa torrat, oli, sal, arengada i vi. Tot seguit s’elaboren les llonganisses i les botifarres i es couen els fesols. Finalment la festa acaba amb un dinar, ball i diferents activitats. Una trobada on la gastronomia tradicional és la protagonista.

Data: un cap de setmana de març

Lloc: Plaça Prat de la Riba i Plaça de la Fassina

Més informació: fires@montgai.cat

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai