La Font Amarga

Inici / Visita els voltants / La Font Amarga

La Font Amarga

 

La Font Amarga és un espai restaurat on es pot parar a berenar i descansar. L’aigua no és tractada, sinó que prové d’una font natural al subsòl. És un lloc molt agradable on gaudir dels ametllers i la seua ombra, amb una font singular i diferent. Deu el seu nom a l’elevada duresa (contingut en calç i magnesi) de les seves aigües.

La Font Amarga constitueix una de les poques fonts que es troben en aquesta zona de secà. Tot i que al llarg de la Serra de Bellmunt-Almenara s’ha constatat l’existència de diversos pous que aprofiten l’aigua subterrània, aquest és l’únic punt on l’aigua hi brolla de forma natural.

Antigament l’aigua de la font s’havia aprofitat tant per abeurar els animals com per al reg d’alguns conreus, tot i que als darrers anys la font havia caigut en desús i la vegetació havia cobert el paratge, reduint la font a una petita bassa envaïda per la malesa.

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai