Els Tres Tombs a Butsènit

Inici / Fires i festes / Els Tres Tombs a Butsènit

Els Tres Tombs a Butsènit

 

Els Tres Tombs de Butsènit se celebra cada 17 de gener. Cada any, per Sant Antoni Abat, les persones que volen beneir les seues mascotes i els vehicles (cotxes i maquinària agrícola), els netegen, empolainen i guarneixen. I al voltant de les 12 del migdia, es troben a la Plaça de l'Església per donar tres voltes a tot el poble, aturant-se cada vegada davant del bar de Cal Rei, on se situa el mossèn per fer les benediccions.

La Festa de Sant Antoni o els Tres Tombs és la festa més celebrada a tot els territoris de parla catalana. Es tracta de la festa per excel·lència de l'hivern, preludi del carnaval, i és una celebració important en els països d'influència cristiana. Com a tradicional protector dels animals útils per a les feines del camp, se celebren en honor seu gran nombre de festes populars relacionades amb ells, per tal d'obtenir la fertilitat dels animals i dels aliments, i la seva purificació. En el passat va ser una festa clau en moltes poblacions, sent la festa major d'hivern o festa major petita. A molts indrets de Catalunya se celebren els tradicionals Tres Tombs, com a patró dels gremis de traginers.

Data: 17 de gener

Lloc: pels carrers de Busènit

Més informació: fires@montgai.cat

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai