Ruta de la Peixera

Inici / Rutes / Ruta de la Peixera

Ruta de la Peixera

 

La Peixera de Montgai és una gran obra hidràulica construïda al riu Sió per abastir d'aigua de reg els pobles dels darrers quilòmetres del riu. En aquesta ruta podrem contemplar el paisatge tradicional de conreus, petits boscos i tossals que caracteritza el fons de la vall del Sió, a peu o en bicicleta.

La ruta de la Peixera comença al Parc de la Salut de Montgai, al nord del nucli urbà, entre el carrer de les Vimes i el riu Sió. Cal creuar el Sió, ja sigui pel pont medieval o l'actual, i arribar a la carretera d'Agramunt a Balaguer (LV-3025). D'allí, ens desviem a la dreta pel camí de Montgai a Flix, que comença asfaltat però ràpidament passa a ser de terra, i continuem pel camí principal.

(A 1'3 km, un camí travessa perpendicularment el nostre, i si girem a mà esquerra, arribarem al circuit de motocròs El Cluet. Cal seguir el camí 200 metres, i agafar el camí que apareix a la dreta durant 300 metres més. Fins aquí, haurem fet uns 2 km.)

A 2'2 km des de que hem pres el camí de Montgai a Flix, poc abans d'unes marcades corves al camí, girem pel camí que comença a la nostra esquerra. Al cap de 100 metres arribem al riu Sió. Cal deixar les bicicletes allí, i continuar a peu, travessant per una passarel·la de fusta. Seguint en la mateixa direcció, creuarem l'illa i arribarem a dalt de tot de la Peixera. Fins aquí haurem fet 2'5 km, 3'5 si hem visitat El Cluet.

Si volem allargar la ruta, podem retornar al camí de Montgai a Flix i resseguir-lo fins que ens trobem el camí asfaltat de Bellcaire a Cubells, a 1'6 km des del desviament a la Peixera. El poble de Flix està a la dreta, a 300 metres. Fins aquí, haurem recorregut 4'5 km, 5'5 km si hem visitat El Cluet.

I si volem tornar a Montgai per una altra ruta, podem baixar pel camí de Bellcaire i Cubells, en direcció sud, fins a trobar la carretera d'Agramunt a Balaguer o pels molts camins i caminets del terme.

Us hi animeu?

 

Abans de començar la ruta, cal tenir en compte que:

- la Peixera es troba a 2'5 km de Montgai i a 1'5 km de Flix, els dos pobles més propers.

- l'illa de la Peixera pot estar fangosa o pantanosa, i més després de ploure, així que cal adequar la roba i el calçat.

- la Peixera fa 4 metres d'alçada i per sota hi passa un altre ramal del Sió. Si hi baixa aigua, les pedres amb què està construïda poden fer relliscar.

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai