Restes de la muralla i del castell de Butsènit

Inici / Visita Butsènit / Restes de la muralla i del castell de Butsènit

Restes de la muralla i del castell de Butsènit

 

Avui en dia només es poden observar alguns pocs vestigis sobre el castell o les torres de la muralla de Busènit, com part d'unes torres que fan de fonaments de l'actual església. També s’han identificat restes d’una possible torre andalusina que, com era habitual, acabaria sent adaptada a les noves construccions cristianes.

Butsènit a l'Edat Mitjana era un poble clos, on les pròpies parets de darrera de les cases feien de muralla, i estava complementat amb algunes torres, de les que només n'han sobreviscut 3.

A la plaça dels Boixadors, en un costat, es poden veure les roques sobre les quals s'edificaven les cases medievals de Butsènit. I des del carrer de la zona esportiva, es poden veure les tres torres (una prop de la cruïlla amb l'avinguda Doctor Vives i les altres dues a sota de l'església) i possibles sitges medievals que han quedat tallades per l'erosió natural i l'acció humana al llarg dels segles.

A la casa número 3 de la plaça de l'Església hi ha un portal d'entrada i sortida del poble cap al riu Sió. Per la manera que va ser construït, podria ser força recent, de fa menys de 400 anys.

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai