Les Sitges de Butsènit

Inici / Visita Butsènit / Les Sitges de Butsènit

Les Sitges de Butsènit

 

Les sitges eren grans contenidors on antigament s’hi guardava l’ordi o el blat a mig o llarg termini. Gràcies a les sitges el gra que es recollia en la sega podia ser guardat en bones condicions a fi d’anar-lo consumint a poc a poc i procurant que arribés a la següent collita.

El pagès sempre sembrava la llavor que en principi li calia per obtenir suficients aliments per mantenir la seva família en una anyada normal, però en la pràctica uns anys eren bons i uns altres dolents i aquesta irregularitat obligava al pagès a utilitzar les sitges. Cal esmentar que en aquell temps els cereals cobrien la major part de les necessitats calòriques de la població.

Sovint, les sitges eren excavades davant de les cases o a les places, com és el cas de la plaça de l’Església de Butsènit, les quals van quedar tapades en pavimentar-se. Sembla que estaven recobertes a l’interior per una capa de guix que malgrat el seu deteriorament encara es pot apreciar en algun lloc. L’espai interior estava dividit, com indiquen les ranures de les parets, fet que indica que hi havia el suport de biguetes o travessers.

Localització: A la plaça de l’Església de Butsènit

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai