L’església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Butsènit

Inici / Visita Butsènit / L’església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Butsènit

L’església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Butsènit

 

L’església parroquial de Butsènit d’Urgell està dedicada a l’Assumpció de la Mare de Déu. És un notable edifici barroc del segle XVIII.

La façana principal està dominada per la porta d’arc de mig punt emmarcada per pilastres que suporten un frontó emmotllurat rematat amb volutes entre les quals hi ha una finestra d’arc rebaixat. A la dovella central de la porta, d’aspecte restaurat, hi ha un escut coronat per una petxina decorativa amb els quatre pals del Casal de Barcelona i sota la llegenda ‘ANI 1748’.

El presbiteri està cobert i ornat per tres petxines d’un estil barroc popular molt propi de les nostres terres. L’altar major està presidit per un interessant retaule neobarroc de postguerra col·locat a finals de la dècada dels seixanta del segle XX. Al centre del retaule pots observar la imatge de la Mare de Déu Assumpta, titular de la parròquia. A banda i banda, l’acompanyen les imatges de Sant Josep i Sant Antoni de Pàdua.

Es considera probable que l’església primigènia de Butsènit hagués estat fundada a finals del segle XI, moment en què en la documentació conservada també es menciona el castell de Butsènit.

 

Adreça: plaça de l'Església, 4 (al centre del nucli antic)

Horari de visita: a convenir, contactant prèviament amb l'Ajuntament de Montgai (973 43 00 05 o protocol@montgai.cat)

Horari de culte: Diumenges, dies festius i celebracions puntuals a dos quarts d'11 del matí

Més informació: http://www.parroquiabutsenit.org

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai