Ruta de la Font Amarga

Inici / Rutes / Ruta de la Font Amarga

Ruta de la Font Amarga

 

La Font Amarga és un espai restaurat on es pot parar a berenar i continuar fins a les trinxeres i als Tossals. Un lloc molt agradable on gaudir dels ametllers i una font natural singular i diferent. Recorregut pla i de fàcil accés.

Distància: 4'1 km

Dificultat: Fàcil

Localització: Podeu arribar a la Font Amarga seguint les senyals que trobareu al la Bassa de la Creu.

 

L’aigua, que no és tractada, prové d’una font natural al subsòl. La Font Amarga constitueix una de les poques fonts que es troben en aquesta zona de secà. Tot i que al llarg de la serra s’ha constatat l’existència de varis pous que aprofiten l’aigua subterrània, aquest és l’únic punt on l’aigua hi brolla de forma natural. La Font Amarga deu el seu nom a l’elevada duresa (contingut en calç i magnesi) de les seves aigües.

Antigament l’aigua de la font s’havia aprofitat tant per abeurar els animals com per al reg d’alguns conreus, tot i que als darrers anys la font havia caigut en desús i la vegetació havia cobert el paratge, reduint la font a una petita bassa envaïda per la malesa.

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai